Korte Geschiedenis van Bar's Leaks


Bar's Leaks Historic Bottle

In 1947 ontdekt dhr. Fred Barton (1907-1975, oprichter van Bar's Leaks, het middel tegen lekkage in het gouden tijdperk van de klassieke auto's en sportwagens. Bartons succes en zijn weg van 'de goot naar de top' zijn beschreven in vele nationale en internationale publicaties, waaronder een voorpagina-artikel in de Wall Street Journal. Zijn erfenis leeft voort in 'doe-het-zelf'-huishoudens en garages over de hele wereld.

In die tijd werd het gele logo van Bar's Leak het symbool voor het verlengen van de levensduur van je auto zonder 'diep in de buidel te hoeven tasten'. De eenvoudige vloeibare oplossing was een samengesteld oplosbaar middel in een glazen pot. Op het label van het product stonden dingen als 'duurzaam smeermiddel voor waterpompafdichting', 'werkt tegen aanslag en roest', 'voor reparatie van motorblok en radiateur' en 'absoluut geen lekkage'.

In 1958 maakte de USS Nautilus, the world’s first nuclear powered submarine, made its historic journey and ran into a major system failure which threatened the entire mission.   De bemanning van de Nautilus constateerde een lek in het nucleaire condensatiesysteem van de onderzeeër. De kapitein stuurde zijn bemanning in burgerkleding Seattle in om een aantal flessen van 'dat spul dat je in de radiateur van je auto giet om lekkages te stoppen' te kopen. Nadat er Bar's Leaks in het condensatiesysteem van de USS Nautilus werd gegoten, was het lek gerepareerd. De missie was gered!

Bar's Leaks wordt op dit moment over de hele wereld verkocht, waaronder aan OEM's van nieuwe fabrieksvoertuigen uit de VS en van internationale herkomst, waaronder General Motors, Ford, Chrysler en Subaru. Bar's Leaks is het meest gebruikte en vertrouwde middel tegen lekkages en roest ter wereld.

 
 


Bar's Group
Raising the Bar's Globally

Bar's Products Europe is de licentiehouder van Bar's Products International. We werken nauw samen met internationale partners om autoproducten van de beste kwaliteit te leveren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Onze doelstelling bij Bar's Products Europe is simpel: producten en klantenservice van uitstekende kwaliteit bieden. We doen dit op basis van de waarden die we in 70 jaar hebben opgebouwd en door samen te werken met internationale distributeurs die bekend staan vanwege de door hun geboden kwaliteit en service. We lopen de kantjes er niet vanaf. We geloven dat we onze doelstellingen alleen kunnen behalen door oprechte betrokkenheid bij onze producten en klanten.

Bar's Products Europe biedt speciaal samengestelde producten voor de gehele levensduur van uw auto. Of u nu op zoek bent naar een preventief onderhoudsmiddel of oplossing om in uw voertuig te gieten, uw auto blijft soepel lopen met Bar's.

Bar's Group